19. ročník medzinárodnej výstavy Aquatherm Nitra 2017

Aquatherm Nitra je medzinárodný odborný veľtrh vykurovacej, ventilačnej, klimatizačnej, meracej, regulačnej, sanitárnej a ekologickej techniky. Doposiaľ sa organizoval každým rokom, celkovo už 19  krát. Tento ročník sa koná od 7.2 až 10.2.2017.

 

ZAMERANIE VEľTRHU AQUATHERM NITRA
Vykurovacia technika a systémy Profesné združenia v oblasti TZB
Potrubia a armatúry pre vykurovanie, vodu, kanalizáciu, plyn a paru Projektovanie
Ventilačná a klimatizačná technika Montáž a servis
Chladiaca technika Veľkoobchod a predajcovia TZB
Sanitárna technika a úpravy vody Facility management
Meranie, riadenie a regulácia Dodávatelia palív a energie
Obnoviteľné a alternatívne zdroje energie Ostatné služby
Tepelné izolácie
Náradie a pomôcky

 

V roku 2016 sa na Aquatherme zúčastnilo 148 vystavovateľov, ktorí prilákali takmer 15 000 návštevníkov. Tento rok organizátori sľubovali rekordný počet vystavovateľov, rekordnú veľkosť plochy, rekordný počet návštevníkov i noviniek. Aj o tom mala byť táto výstava v roku 2017. A my sme sa išli presvedčiť na vlastné oči.

 

Dátum návštevy sme zvolili už tradične na stredu, t.j. 8.2.2017. Očakávali sme opadnutý nával z prvého dňa. Čo bol zjavne nesprávny predpoklad. 15 minút po otvorení nás pred vstupom totižto privítali dlhé rady nedočkavých návštevníkov.

Po vstupe sme svoju pozornosť sústredili najmä na súčasné trendy a novinky vo svete vykurovacej techniky.

 

Viessmann

Popredný medzinárodný výrobca inteligentných, komfortných a účinných systémov na výrobu tepla, klimatizácií, vetrania či chladenia ponúkol už štandardne bohatú prezentáciu. Kto sa zúčastňuje na tejto výstave pravidelne, nebol určite týmto stánkom prekvapený.

 

Čo nás zaujalo:

Splitové tepelné čerpadlo vzduch voda Viessmann Vitocal 100-S

 

Ide o novinku tohto roka, ktorá sa oficiálne dostane do predaja už začiatkom apríla 2017. Momentálne ho nenájdete ani na oficiálnej stránke výrobcu www.viessmann.sk.

Ide o cenovo atraktívne zariadenie na ekologickú výrobu tepla a ohrevu vody za pomoci obnoviteľných zdrojov energie. Nízke prevádzkové a investičné náklady nebudú jediným lákadlom pre záujemcov. Vitocal 100-S bude možné so zakúpením voliteľného modulu možné ovládať aj cez internet. Zároveň ho bude možné kombinovať aj s fotovoltaickým systémom, ktorý môže maximalizovať úspory na jeho prevádzku.

Solárny panel Viessmann Vitosol 200-FM

 

Za zmienku stojí aj solárny panel Vitosol 200-FM. Od ostatných solárnych panelov sa líši špeciálnou antistagnačnou vrstvou ThermProtect, ktorá zabraňuje prehrievaniu a tvorbe pary. Vitosol 200-FM sa nachádza v zozname dotačných zariadení v programe ZELENÁ DOMÁCNOSTIAM. Vďaka tomu je možné získať dotáciu až do výšky 1750,-eur.

V prípade záujmu Vám tento panel radi ukážeme aj v našom showroome na Strojníckej 1 v Prešove.

 

 

Buderus

Buderus tohto roku upustil pri svojej prezentácii od kráľovskej modrej farby a zahalil sa do čiernobielej. Pozornosť namiesto farieb pútali novinky, ktoré hodnotíme svojim odborným okom na výbornú.

 

Čo nás zaujalo:

Kondenzačný kotol Buderus Logamax plus GB192i

Slogan „Pripravený na budúcnosť“ sadne k tomu kotlu ako uliaty. Skutočne pôsobivý a jedinečný design predbehol svojich kolegov na míle ďaleko. Výrobca zjavne myslí na jeho užívateľov, ktorí sa takýmto kúskom môžu naozaj pýšiť. V tomto prípade už nie je nutné skrývať kotol do technickej miestnosti. Povrch z titánového skla má nielen atraktívny vzhľad ale aj extrémnu pevnosť. Okrem designu kotol oslovuje aj inteligentnými funkciami, ktoré sú jeho súčasťou.

Tepelné čerpadlo vzduch voda Buderus Logatherm WPL AR

Pri tejto novinke začneme jej technickými parametrami. COP nad 4.0 pri A2/W35 pri vzduchových tepelných čerpadlách stojí za viac ako povšimnutie. Hlavnými výhodami tepelného čerpadla sú vyššie úspory, tichý chod a jednoduchá obsluha vďaka intuitívnemu užívateľskému rozhraniu.

Sme veľmi radi, že aj pri tepelných čerpadlách už vidieť pokroky v dizajne. Buderus vykročil správnym smerom a takéto vonkajšie jednotky sa budú krásne vynímať vedľa novostavieb rodinných domov.

 

Nibe

Expozícia NIBE ENERGY SYSTEMS CZ prezentovala robustné a kvalitné švédske tepelné čerpadlá, ktoré sľubujú maximálne úsporné kúrenie a ohrev teplej vody.

 

Čo nás zaujalo:

Tepelné čerpadlo vzduch voda NIBE F1245

Novinka z dielne NIBE je dostupná v piatich výkonových variantoch. Okrem 10ročnej záruky na kompresor zaujme mimoriadne tichou prevádzkou a vysokými úsporami.

 

Junkers – Bosch

 

Novú generáciu kotlov predstavil aj výrobca BOSCH pod značkou JUNKERS. Novinkami na výstave boli kondenzačné kotly s tradičnejším vzhľadom CerapurCompact a dizajnová vychytávka Condens 9000i W (viac na stránke http://www.jednoduchorevolucny.sk/produkty/condens-9000i-w.html).

 

Junkers CerapurCompact Junkers Condens 9000i W

Radiátory KORADO

 

Pri radiátoroch veľmi nie je čo vymýšľať. V novostavbách je ich síce vidieť už len málokedy, no v starších domoch majú nezastupiteľné miesto.

 

Čo nás zaujalo:

Novým, prípadne rekonštruovaným interiérom vo Vašom domove určite nepristanú staré a obyčajné radiátory. Český výrobca KORADO prišiel s veľmi atraktívnym riešením. Vykurovacie telesá RADIK je možné dodatočne vybaviť novou čelnou doskou. Dosky s potlačou je možné doobjednať aj samostatne a potlač zvoliť podľa vlastného výberu.

 

 

 

Ak staviate nový rodinný dom a hľadáte najlepšie kúrenie do Vašej novostavby, Aquatherm v Nitre Vám určite rozšíri obzory. V prípade záujmu si výstavu môžete pozrieť ešte dnes od  10:00 do 15:00hod. Celý veľtrh bude ukončený slávnostným žrebovaním výhercu automobilu Fiat Fiorino Combi. Viac o akcii nájdete na stránke www.aquatherm-nitra.com

Aquatherm Nitra týmto rokom prechádza z ročného na dvojročný cyklus. Novinka sľubuje najmä zaujímavejšie a bohatšie expozície vystavovateľov. Veríme, že to tak aj bude a tešíme sa na Aquatherm Nitra 2019.

SHARE

Leave a reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.