Buderus Logatherm WPL AR – Najlepšie tepelné čerpadlo vzduch voda na trhu

Či už hľadáte tepelný zdroj pre novostavbu alebo pre starší rodinný dom, nové tepelné čerpadlo Logatherm WPL AR Vám prinesie najvyšší komfort vykurovania za minimálne náklady. Oproti svojmu predchodcovi WPLS 2 získal nadupané vylepšenia, ktoré nemôžu ostať bez povšimnutia.

 

 

 

Víťaz najväčšieho severského testu tepelných čerpadiel vzduch/voda v Dánsku*, kde predbehol aj takých konkurentov ako NIBE, Vaillant či Panasonic.

 

* Dánska energetická agentúra Energy Styrelsen 7/2014

 

 

 

 

WPL AR – Jednotka v každom smere

 

1, Najvyššie COP > 4 pri A2/W35

 

 

Vďaka mimoriadne vysokému vykurovaciemu faktoru COP >4 ušetríte ešte viac než pri iných tepelných čerpadlách. Logatherm WPL AR má najvyšší priemerný ročný vykurovací faktor SCOP 4,84, to znamená, že priemerne počas celého roku vyrobí z 1kw elektrickej energie ďalších 4,84kW tepla.

 


 

2, Originálna konštrukcia systému

 

 

Tepelné čerpadlo Logatherm WPL AR sa skladá z vonkajšej a vnútornej jednotky, ktoré sú navzájom prepojené pomocou hydraulického spojovacieho vedenia. Vonkajšia jednotka, ktorá sa umiestňuje k domu, je výrazne tichšia a ľahšia. Vrchný plášť je vyrobený zo špeciálneho materiálu EPP (polypropylénový materiál vhodný aj na recykláciu). Veľmi atraktívny dizajn je už len ako čerešnička na torte.

 


3, Rotačný kompresor

 

 

Efektívnejší kompresor s čiastočnou záťažou dodáva energiu len vtedy, keď je potrebná. Má nízku spotrebu pri štarte, čo vedie k výrazným hospodárskym úsporám. Má nízku hlučnosť a menšie rozmery.

 

 


 

4, Aktívne chladenie

 

 

V kombinácii s podlahovým vykurovaním je možné využiť tepelné čerpadlo nielen na výrobu tepla, ale aj chladu. Aktívne chladenie dokáže v extrémnych horúčavách zabezpečiť príjemnú klímu vychladenú o niekoľko stupňov.

 

 


 

5, Ovládanie cez internet

 

 

V tepelnom čerpadle je  už integrovaný regulačný systém Logamatic EMS plus a ovládacia jednotka Logamatic HMC 300 potrebné pre pripojenie k internetu. Vďaka tomuto modulu je možné nastaviť požadovanú teplotu mobilom kdekoľvek sa nachádzate alebo len sledovať kúrenie nadiaľku. Toto intuitívne a jednoduché ovládanie je teraz dostupné v základnom štandarde bez poplatkov.

 

 


 

6, Teplá voda bez obmedzení

 

 

Zásobník teplej vody je vyrobený z najodolnejšieho nerezu a bezproblémov dokáže vyrobiť až 284l vody s teplotou 45°C

 


 

7, Viac variant – už si len vybrať

 

Tepelné čerpadlo Logatherm WPL AR je vďaka novej platforme v ponuke vo viacerých prevedeniach. Vnútorná jednotka sa dodáva v troch variantoch:

  • priestorové úsporné kompaktné riešenie – tzv. “VEŽA”
    s integrovaným 190l zásobníkom teplej vody
  • nástenná jednotka Light – bez elektrokotla
  • nástenná jednotka Comfort – súčasťou je aj 9kW elektrický ohrievač

 


 

8, Najvyššia energetická trieda A++

 

 

Inovatívne tepelné čerpadlo vzduch voda Logatherm WPL AR už teraz spĺňa podmienky triedy A+++, ktorá bude zavedená v roku 2019.

 


 

Model Logatherm WPL AR bol navrhnutý a vyrobený pre severskú klímu. Nové tepelné čerpadlo je dostupné v štyroch výkonových stupňoch 6,8,11, a 14kW. Vydrží veľa a spotrebuje málo. V porovnaní s inými tepelnými čerpadlami v rovnakej triede má o 5- 25% vyššie COP , čo v niektorých prípadoch znamená až o štvrtinu nižšie prevádzkové náklady na kúrenie a ohrev vody.

 

V mesačných prevádzkových nákladoch sú započítané náklady na kúrenie a ohrev teplej vody

 

 


Bonusové výhody:

 

  • tichý mód
  • alarm pri námraze alebo pri zanesení vane pre odtok kondenzátu
  • znížený prevádzkový hluk

 

Žiadosť o cenovú ponuku na tepelné čerpadlo Buderus WPL AR

SHARE

Leave a reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.